A múltkori keksz csak kicsit átvariálva. Mondtam én, hogy még sokszor fogom elkészíteni kisebb-nagyobb változtatásokkal :)
1. tál:
- 20 dkg zabliszt
- 30 dkg zabpehely
- 1 csipet só
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 csomag francia drazsé
2. tál:
- 30 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg barna cukor
- 8 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és fél órára a hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott kávéskanállal halmokat teszek ugyanakkora távolságra, mint süti mérete és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Ahj, hogy szeretem a francia drazsét!!!! Azt hiszem nagy kedvenc lenne ez a keksz! :)
VálaszTörlésHogy szerettem valamikor én is a francia drazsét! Most is szeretném, de inkább nem is veszek, mert megenném:-)
VálaszTörlésÉn is el fogom készíteni valamikor ezt a kekszet!
Aki imádja a francia drazsét, az nem fog csalódni benne! :) Megér egy próbát! :)
VálaszTörlésMost a lányaim szeretik a francia drazsét, úgy mint én kiskoromban... :-)) Ezért kötelezővé teszem magamnak, hogy megsüssem nekik/illetve nekem. :-D
VálaszTörlésTeller-cake ez nagyon jó ötlet, nem fogtok csalódni benne! :)
VálaszTörlés