Ennek a fincsi keksznek a receptjét Tücsökbogárnál találtam és nagyon jónak bizonyult az elkészítését követően. Jó kis recept, mert bárhogyan variálható ízesíthető, szeretem az ilyeneket :) Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem.
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 8 dkg főzhető karamellás pudingpor
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kukorica liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást és addig
keverem, amíg a massza simává nem válik. Ekkor hozzáadom a többi
hozzávalót, összedolgozom. A tésztát 30 percre
hűtőbe teszem. Kisebb adagokban lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtom,
majd kiszaggatom. Sütőpapíros tepsiben 180
fokos sütőben kb. 10-12 percig sütöm.
Ezt már én is készítettem, úgy hogy tudom milyen finom. :)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMinden formában szeretem a karamell ízét, így is jöhet! Tetszik a díszítése:-)
VálaszTörlésImádjuk ezeket, vittem is a recepttáramba! :)
VálaszTörlésCsak nyerni lehet ezzel a recepttel, mert simán elnyeri mindenki tetszését :)
VálaszTörlés