2014. augusztus 17., vasárnap

Mézes csípős szezámmagos csirke tojásos rizzsel

Ezt a főételt készítettem Nyuszifülnek az évfordulóra, de a csirke nem nyerte el a tetszését teljes mértékben. Azt mondta, hogy egy rántott sajtnak jobban örült volna, mert ez az ízkombináció nem éppen az ő világa és nem annyira jön be neki a keleti konyha. Szerintem viszont nagyon finom volt. Néha napján azért elkészítem majd :) A receptet egyébként az egyik kollégámtól kaptam.

Hozzávalók:
Mézes csípős szezámmagos csirkéhez:

  • 1,5 kg csirkemell
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  •  annyi víz amitől "trutymákos" lesz
  • ketchup
  • méz
  • Erős Pista
  • szezámmag
Tojásos rizshez:
  • 1 adag rizs
  • 3 db tojás
A csirkemellet nagyobb darabokra vágom. A lisztet, a keményítővel, étolajjal, sütőporral, tojással, sóval, valamint a vízzel kikeverem (palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie, olyannak, hogy a húsra rátudjon "ragadni"). Belerakom a husikat, beleforgatom és forró olajban kisütöm. A ketchupot, mézet, Erős Pistát és szezámmagot kikeverem egy tálban és a megsült husikat még forrón beleforgatom.
Egy adag rizshez 3 tojásból rántottát készítek és összekeverem.
 




5 megjegyzés:

  1. Mindig mondogatom, hogy ki kellene próbálni a mézes csirkét, de mindig elmarad. Biztos finom lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, mi nagyon szeretjük ezt az ízvilágot, ha nem boldogulsz az elfogyasztásával, segítek:-)

    VálaszTörlés
  3. Én is segítek felfalni, nem kellene kétszer mondani. :D

    VálaszTörlés
  4. Hú, de finom lehet, ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom a végeredmény! Ha legközelebb nehezen megy az eltüntetése, akkor szólok nektek :)

    VálaszTörlés