Ezt a főételt készítettem Nyuszifülnek az évfordulóra, de a csirke nem nyerte el a tetszését teljes mértékben. Azt mondta, hogy egy rántott sajtnak jobban örült volna, mert ez az ízkombináció nem éppen az ő világa és nem annyira jön be neki a keleti konyha. Szerintem viszont nagyon finom volt. Néha napján azért elkészítem majd :) A receptet egyébként az egyik kollégámtól kaptam.
Mézes csípős szezámmagos csirkéhez:
- 1,5 kg csirkemell
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 db tojás
- só
- annyi víz amitől "trutymákos" lesz
- ketchup
- méz
- Erős Pista
- szezámmag
Tojásos rizshez:
- 1 adag rizs
- 3 db tojás
A csirkemellet nagyobb darabokra vágom. A lisztet, a keményítővel, étolajjal, sütőporral, tojással, sóval, valamint a vízzel kikeverem (palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie, olyannak, hogy a húsra rátudjon "ragadni"). Belerakom a husikat, beleforgatom és forró olajban kisütöm. A ketchupot, mézet, Erős Pistát és szezámmagot kikeverem egy tálban és a megsült husikat még forrón beleforgatom.
Egy adag rizshez 3 tojásból rántottát készítek és összekeverem.
Mindig mondogatom, hogy ki kellene próbálni a mézes csirkét, de mindig elmarad. Biztos finom lehet :)
VálaszTörlésÓ, mi nagyon szeretjük ezt az ízvilágot, ha nem boldogulsz az elfogyasztásával, segítek:-)
VálaszTörlésÉn is segítek felfalni, nem kellene kétszer mondani. :D
VálaszTörlésHú, de finom lehet, ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésSzerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom a végeredmény! Ha legközelebb nehezen megy az eltüntetése, akkor szólok nektek :)
VálaszTörlés