Ennek a sütinek a receptjét ha jól emlékszem a keddi Zalai Hírlapból másoltam ki. Megtetszett, mert a túró és a barack csak finom lehet együtt, úgyhogy megsütöttem itthonra a névnapomra a családnak. Nagyon úgy tűnik, hogy ízlett nekik, tehát nem ez volt az utolsó alkalom. Azon gondolkoztam, hogy legközelebb lehet, hogy más gyümölccsel és lekvárral fogom kombinálni, hiszen annyi lehetőség van :)
A tésztához:
- 17,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 db egész tojás
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 evőkanál víz
A túrókrémhez:
- 15 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 db egész tojás
- fél kg túró
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
- barack kompót
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál víz
- porcukor a tálaláshoz
A tésztához egy tálban a margarint a cukorral és a tojással robotgéppel habosra verem, majd apránként hozzáadom a vizet és a sütőporral, keményítővel és sóval elkevert lisztet. A masszát egy 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elosztom egy kanállal, mivel elég sűrű, majd pedig előmelegített sütőben 170 fokon elősütöm.
A kompótról lecsurgatom a levét. A margarint a cukorral, a vanília aromával, a tojással habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert étkezési keményítőt és a túrót. Ha a krémet szépen összedolgoztam, akkor a félig megsült tésztán eloszlatom. A barackokat a domború felével lefelé a krémbe nyomom egyenletes távolságra. 40-45 percig továbbsütöm. Ha kiveszem a sütőből, akkor még forrón megkenem baracklekvár és víz keverékével, majd pedig kihűtöm.
Úgy szeletelem, hogy minden szelet közepére egy barack kerüljön és tálalás ellőtt porcukorral megszórom.
De finom lehet ez, istenien néz ki! :)
VálaszTörlésFincsinek tűnik :)
VálaszTörlésKöszönöm! Jó kis sütemény, érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlésEz nagyon remek recept!
VálaszTörlésMinden Erikának ilyen finom süteményt kívánok névnapjára! :)