Erre a csodaszép tortára Juditkánál találtam rá és azonnal tudtam, hogy minél előbb elfogom készíteni. Pont kapóra jött erre a holnapi évfordulónk Nyuszifüllel. Mivel a sütiket általában egy nappal korábban elszoktam készíteni holnapra már csak a főétel megfőzése maradt. Remélem tetszeni fog neki a menü :)
Én a tortát fele adagból készítettem, úgyhogy azt az arányt is írom le.
Hozzávalók (16 cm-es tortaformához):
Tésztához:
- 6 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 3 dkg étcsokoládé
- 3 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,25 dl víz
- 1 teáskanál ecet
- 60 ml étolaj
- rumaroma ízlés szerint
Pillecukorhoz:
- 7,5 dkg cukor
- 25 ml víz
- fél evőkanál méz
- 4 gramm zselatin +1,5 evőkanál víz
Az étcsokit a mikróban megolvasztom. A száraz hozzávalókat egy tálba mérem, összekeverem, majd hozzáadom a vízzel elkevert ecetet, olajat és az olvasztott étcsokit, valamint a rumaromát. Alaposan összekeverem, majd pedig vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába öntöm és előmelegített sütőben megsütöm. Ha megsült hagyom kihűlni.
A pillecukor mázhoz egy magas tálban elkeverem a zselatint a vízzel. A cukrot és a mézet a 25 ml vízben sziruppá főzöm pár perc alatt, majd egy keveset hozzáadom a zselatinos vízhez és keverni kezdem a robotgép közepes fokán, majd pedig hozzáadom a többi szirupot és jó öt percig a robotgép legmagasabb fokán verem, amíg szép fehér "habot" nem kapok belőle. Rácsurgatom a kihűlt tésztára és megszórom egy kis cukorszívvel.
Szépen elkészítetted, ügyes vagy! :)
VálaszTörlésJó kis recept, tetszik :)
VálaszTörlésSzép kis tortát készítettél! Kívánom hogy még sokáig tudjál ilyen finomságokat sütni az ilyen alkalmakra! Gratulálok !
VálaszTörlésKöszönöm szépen! A tortának nagy keletje volt, Nyuszifül egyedül elpusztította a háromnegyedét :)
VálaszTörlésMicsoda érdekes recept, boldog évfordulót Nektek! :)
VálaszTörlés