2015. január 15., csütörtök

Diós-csokis sütemény tojásfehérjéből

Amikor pár napja megláttam Okkinál ennek a fincsi süteménynek a receptjét azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom fehérjefelhasználás miatt, mert maradt a fánkból :) Úgyhogy ma megsütöttem és jelentem, hogy a végeredmény fincsi, a maradék pedig tökéletes lesz holnap reggelire. :) A receptet szinte teljesen követtem, egy picit variáltam a tészta rétegezésnél, meg nem volt itthon citrom. 
Köszönöm szépen a receptet Okki!! :)

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg tejcsokoládé

A tojások fehérjét a sóval lassú fokozaton verni kezdem, majd amikor már félkemény a hab, akkor kanalanként adagolva és közben alaposan összekeverve addig verem, amíg kemény nem lesz a hab. Ezt követően beleforgatom a sütőporos lisztet, majd a diót. Kiveszek 4 kanállal a tésztából. A többi tésztának kb. felét kenyérformába öntöm. A kivett tésztához hozzáadom a vízgőz felett megolvasztott csokit, alaposan összekeverem, majd a tésztán eloszlatom és ráöntöm a maradék tésztát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütöm.




3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett nektek is! :) Nagyon szép lett, jó is lenne egy-két szelet tízóraira. ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerű sütemény, bátran ajánlom bárkinek! :)

    VálaszTörlés