Amikor nemrég Konyhavirtuóznál rátaláltam a Raffaello torta receptjére tudtam, hogy ezt fogom megsütni a tesóm születésnapjára. Biztos párszor meséltem már, hogy öcséim az olyan édességeket szeretik, amiben viszonylag kevés a tészta és nagyon sok a krém, ezért a krém adagját másfélszeresére növeltem. Azt mondta, hogy nagyon finom lett, de még ennél is több krémet elviselt volna :) Majd legközelebb :) A díszítéssel most nem babráltam sokat, mert már későre járt és elfáradtam.
Boldog születésnapot kívánok Janó!!!!!!
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
Piskótához:
- 6 db tojás
 - 6 evőkanál cukor
 - 6 evőkanál liszt
 - 1/2 csomag sütőpor
 
Krémhez:
- 30 dkg fehér csokoládé
 - 3,75 dl tejszín
 - 22,5 dkg vaj
 - 30 dkg kókuszreszelék
 - 7,5 dl tejszín
 
+12 db Raffaello golyó
A szokásos módon elkészítem a piskótát és hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a krémet, amihez a csokit felolvasztom a 3,75 dl tejszínben, majd hozzáadom a vajat, megvárom míg az is elolvad és a végén a kókuszreszeléket. Alacsony lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik  a krém és megpuhul a kókuszreszelék. Amíg hűtöm a krémet, addig kemény habbá verem a 7,5 dl tejszínt. Majd hozzáadom a kihűlt krémet és összekeverem.
A kihűlt piskótalapot kettévágom és megtöltöm vele a tortát, bevonom a tetejét és az oldalát, majd Raffaello golyókat helyezek rá.
Ez igazán fincsin hagzik :D
VálaszTörlésMesés! Gratulálok!
VálaszTörlésSzép torta, nagyon finom lehetett! Isten éltesse tesódat ! Nekem elég édes lett volna így is!:-))
VálaszTörlésNagyon finom lehetett a másfél adag krémmel! És az sem baj, hogy nincs agyondíszítve! Isten éltesse a szülinapost! :)
VálaszTörlésSzuper torta! Jó vastag a krémréteg! :) Finoooooom :)
VálaszTörlésApám, ez ám a krémvastagság.... igazi pasis adag! :-DD Fincsi!
VálaszTörlés