A karamell és banán találkozása nagyon finom végeredményt ad. Bátran ajánlom mindenkinek! :)
1. tál:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg zabpehely
- 1 csipet só
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
2. tál:
- 25 dkg olvasztott margarin
- 8 dkg barna cukor
- 6 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
+ vajkaramella és 1 db banán
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és a végén a hozzáadom a feldarabolt banánt. Fél órára hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem púpozott kávéskanállal, úgy hogy kb. akkora távolság legyen köztük, mint a süti mérete. Megszórom a tetejüket feldarabolt vajkaramellával (vigyázni kell, mert könnyen szétfolyik) és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
A zabpelyhes keksz minden változata jöhet!
VálaszTörlésFinom lehet, vittem a receptet, köszönöm.
VálaszTörlésIndítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.
Látom nálad is sorra jönnek a zabkekszek. :) Tetszik ez a változat is.
VálaszTörlésZabkeksz mindig jöhet. :) A banán és a karamell ízkombináció fergeteges! :)
VálaszTörlés