2015. május 7., csütörtök

Tojáspörkölt

Apa születésnapjakor készítettem először, mert az volt a kívánsága és azóta elég sokszor megfőztem. Fincsi étel és egyszerű az elkészítése. Csak jó sok tojáshoz van hozzá szükség :)

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 2 fej kisebb vöröshagyma
  • olaj
  • kb. 1 evőkanál pirospaprika
  • kb. 3 dl víz
  • 2 evőkanál liszt
  • fél doboz nagy tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors



 A tojásokat keményre főzöm, majd szeletelem. A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és olajon megdinsztelem, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és hagyom, hogy felforrjon. A lisztből egy pici vízzel és a tejföllel habarást készítek, behabarom a paprikás hagymát, hozzáöntöm a tejszínt és végül a feldarabolt tojásokat. Majd sózom és borsozom. Hagyom, hogy egyet összerottyanjon és leveszem a tűzhelyről. 
Általában galuskával vagy tésztával szokás enni, de apa kérésére héjában főtt krumplival tálaltam most :)



7 megjegyzés:

  1. Én is kipróbáltam és nagyon szeretem! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyerekkoromban ettem utoljára, fel kéne eleveníteni az ízhatást... :-)

    VálaszTörlés
  3. Én még soha nem ettem. De tetszik az ötlet, ami azt jelenti, hogy ki fogom próbálni. Főtt krumplival, ahogy Édesapád kérte!

    VálaszTörlés
  4. Már többször szemeztem vele, hamarosan én is el fogom készíteni :) Biztos fincsi.

    VálaszTörlés
  5. Régebben gyakran készítettem, a nagyobbik fiam kedvence volt. Jó hogy eszembe juttattad...:)

    VálaszTörlés
  6. Régebben gyakran készítettem, a nagyobbik fiam kedvence volt. Jó hogy eszembe juttattad...:)

    VálaszTörlés