Lassan közeledik március 18-a, a nagyobbik öcsém születésnapja. Hetek óta kérlelem, hogy válasszon már, hogy milyen tortának örülne, de nem hajlandó. Ha holnapig nem dönt, akkor majd én kitalálok valamit.
Tavaly három tortareceptet választott ki a recept gyűjteményemből és ezek közül a Madártej tortára esett a választásom, mivel Janó imádja a madártejet.
Íme a torta és a receptje:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- pici sütőpor
- 8 tojássárgája
- 2 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag bourbun vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg Rama
- 2 evőkanál porcukor
- 5-6 dl Hulala
- habfixáló
- 1 tábla fehércsoki
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a kristálycukrot és a sütőporral elkevert lisztet. A tortaformát kivajazom és kilisztezem, beletöltöm a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm. Sütés után kihűtöm a tésztát.
A krémhez a tojássárgáját, a vaníliás cukorral, kristálycukorral, a vaníliás cukorral, valamint a liszttel 6 dl tejben felfőzöm. Langyosra kihűtöm és hozzákeverem a Rama margarint, a porcukrot.
A kihűlt tésztát ketté vágom megtöltöm jó vastagon a krémmel, majd bevonom a tetejét és a külsejét is. A Hulalát jó kemény habbá verem, teszek bele habfixálót és kanállal a torta tetejére szaggatom. A fehér csokit sajtreszelőn lereszelem és megszórom vele a hab tetejét és az oldalát.
Hűtőben lehűtjük és így találjuk.
Hát még ez is milyen finom volt:)
VálaszTörlés