2013. március 13., szerda

Madártej torta

Lassan közeledik március 18-a, a nagyobbik öcsém születésnapja. Hetek óta kérlelem, hogy válasszon már, hogy milyen tortának örülne, de nem hajlandó. Ha holnapig nem dönt, akkor majd én kitalálok valamit. 
Tavaly három tortareceptet választott ki a recept gyűjteményemből és ezek közül a Madártej tortára esett  a választásom, mivel Janó imádja a madártejet.
Íme a torta és a receptje:

Tészta hozzávalói:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • pici sütőpor
Krém hozzávalói:
  •  8 tojássárgája
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag bourbun vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5-6 dl Hulala
  • habfixáló
  • 1 tábla fehércsoki
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a kristálycukrot és a sütőporral elkevert lisztet. A tortaformát kivajazom és kilisztezem, beletöltöm a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm. Sütés után kihűtöm a tésztát.
A krémhez a tojássárgáját, a vaníliás cukorral, kristálycukorral, a vaníliás cukorral, valamint a liszttel 6 dl tejben felfőzöm. Langyosra kihűtöm és hozzákeverem a Rama margarint, a porcukrot.
A kihűlt tésztát ketté vágom megtöltöm jó vastagon a krémmel, majd bevonom a tetejét és a külsejét is. A Hulalát jó kemény habbá verem, teszek bele habfixálót és kanállal a torta tetejére szaggatom. A fehér csokit sajtreszelőn lereszelem és megszórom vele a hab tetejét és az oldalát.
Hűtőben lehűtjük és így találjuk.


1 megjegyzés: