2013. március 30., szombat

Nyuszitorta húsvétra - SAD 14. fordulójára

Mikor Linyah meghirdette a SAD 14. fordulóját rögtön tudtam, hogy ezt a nyuszitortát fogom a versenyre elkészíteni a közelgő húsvét miatt. A kedvenc vaníliakrémünkkel töltöttem meg a lapokat, hogy mindenki örüljön. A forma kivágását még egy régi gyerekszakácskönyvből tanultam. 
Remélem mindenkinek tetszik :)




Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • sütőpor

Krémhez:
  • 3 vaníliás puding
  • 1 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kanál kakaó
díszítéshez: csokoládé drazsé


A 6 tojásból szokásos módon piskótát sütök 26 cm-es csatos tortaformában. A fehérjéket felverem, hozzáadom a cukrot, majd a sárgáját és a sütőporral kikevert lisztet.
A krémhez a pudingokat a tojássárgájával és a tejjel összekeverem, majd pedig sűrű krémet főzök belőle. Kihűtöm. A porcukrot a margarinnal habosra keverem, majd pedig hozzákeverem a kihűlt vaníliás krémet és a vaníliás cukrot. Pár kanál krémet kiveszek egy kisebb tálkába és a kakaóporral kikeverem, erre a díszítésnél lesz szükségem.
A piskótát az alábbi rajz szerint három részre vágom (nem lett valami szép a kép, de sokszori próbálkozásra is ez lett a legjobb), ügyelve arra, hogy szimmetrikus legyen a két oldal. A levágott részek lesznek a nyuszi fülei.

A lapokat vízszintesen kettévágom megtöltöm a krémmel, tálcán elrendezem, majd pedig a drazséval és kakaóval megszínezett krémmel megformázom a nyuszit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése