2013. október 18., péntek

Brokkolikrémleves - Blogkóstoló 12. fordulójára

Annyira megtetszett ez a leves a blogkóstoló párom oldalán, hogy elhatároztam mindenképpen elkészítem. Olyan mérges voltam, mert alig találtam a városban normális brokkolit, elfogadható áron, de ma sikerült vennem egy szép példányt és azonnal el is készítettem. 
Ma reggel pedig nagy öröm ért, ugyanis megérkezett hozzám Éva ajándéka, ami nagyon tetszik és nagyon örülök neki! :) Köszönöm szépen!


 Hozzávalók:
  • 0,5 kg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 nagyobb darab krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, vegeta, húsleveskocka
  • tálaláshoz pirított kenyérkocka
A brokkolit rózsákra szedem és a szárát is feldarabolom, majd a krumplit is megpucolom és négy darabba vágom. A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd olajon üvegesre pirítom. Ezután leveszem a tűzhelyről, beleteszem a szétbontott brokkolit és krumplit, majd pedig feltöltöm vízzel. Puhára főzöm, közben ízesítem sóval, vegetával és húsleveskockával, amikor már minden megfőtt hozzáadom a tejszínt, amivel hagyom rottyanni egyet. Tűzhelyről levéve botmixerrel összeturmixolom és ismét visszateszem, hogy összeforrjon. Ezalatt még lehet változtathatni a sűrűségén, ha nem találja az ember megfelelőnek. 
Pirított kenyérkockával tálalom.




És akkor következzék a kis csomagom tartalma. Reggel teljesen feldobta a napomat, amikor megkaptam. Köszönöm szépen Éva, főleg a kedves szavakat, maradok továbbra is hű olvasód :)


4 megjegyzés:

  1. Én is pontosan így készítem és imádjuk mind jó választás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már én is mindig így fogom készíteni, mert nemcsak finom, de egészséges leves is :)

      Törlés
  2. Imádjuk a brokkolit minden formában:) Nagyon jók az ajándékaid is, gratulálok hozzá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is szeretem a brokkolit levesben, salátában, csőben sütve. Csak finom lehet mindenben :)

      Törlés