2014. február 23., vasárnap

(ehető) Gyertyák - SAD 22. fordulójára

Régen volt ilyen rossz hetem! Először is kezdődött egy bordaközi izombecsípődéssel. Mire abból helyre jöttem volna benyeltem egy nem túl kellemes vírust. Azóta is hányingerem van bizonyos ételszagoktól, de már sokkal jobban vagyok. 
Ezt a süteményt még az izombecsípődésem előtt/alatt készítettem, de nem volt erőm posztolni. Egyébként a SAD 22. fordulójára készítettem, aminek témáját, Álarcos finomságok-at Pitelány hirdette meg. Eléggé érdekes és elgondolkodtató téma. Remélem ez a sütemény eléggé hihető gyertya lett, ugyanis sütés közben sérültem le. A receptet egyébként a Pannon lapok által kiadott Karácsonyi ételek könyve című szakácskönyvből néztem.



Hozzávalók:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 2 kocka margarin (50 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
Töltelékhez:
  • nutella vagy bármilyen lekvár (szedret és barackot használtam)
Tetejére:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • aszalt sárgabarack
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom és 30 percre hűtőbe teszem. Lisztezett gyúródeszkán 3 mm vastagra nyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom (jelen esetben egy pohárral), előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöm. 5-5 korongot nutellával, szederlekvárral és baracklekvárral összeragasztok. Ezután kikeverem a mázt a tetejére a porcukorból és citrom levéből, végigcsorgatom a tetején, úgy hogy az oldalára is lecsurogjon, mint a viasz, a tetejére pedig aszalt barackot teszek lángocskának.





4 megjegyzés:

  1. Hát gyertya ez, még a viasz is lefolyik az oldalán:-) Helyes sütikék!
    Mielőbbi teljes gyógyulást Neked, esélyt se adj a fránya vírusoknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Mára már szerencsére újra 100 %-os vagyok :)

      Törlés
  2. Kitartást és mielőbbi gyógyulást neked! :)
    Finom és igen mutatós sütit készítettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Most már újra a régi vagyok szerencsére :)

      Törlés