Idősebbik öcsém kóstolt először ilyen fánkot a barátnőjénél és elkérte a receptet, hogy én is elkészíthessem itthon. Hát most elkészítettem, úgyhogy remélem sikerült örömet szereznem neki ezzel :) Az eredmény egyébként egy nagyon finom fánk :)
A recept egyébként megtalálható a Nők Lapja Konyha 2013. februári számában.
Hozzávalók:
- 30 dkg tejföl
- 1 tojás
- csipet só
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg Rama sütőmargarin
- olaj a sütéshez
A tejfölt és a tojást elkeverem a sóval. A lisztet a sütőporral, a porcukorral és a margarinnal egy tálban szétmorzsolom, majd pedig összekeverem a tojásos tejföllel és puha tésztává gyúrom. Kb. 20 percre lefedem és meleg helyen pihentetem a tésztát. Ha letelt az idő akkor lisztezett gyúrólapon téglalap formájúra és kb. fél cm vékonyságúra nyújtom. Pizzavágóval (kevésbé húzódik a tészta) kb. 5x7 cm-es téglalapokat vágok és a téglalapok egyik oldalát a közepéig bevagdosom, hogy tarajos legyen. Forró olajban aranybarnára sütöm, szűrővel kiszedem, hogy a felesleges olajon lecsepegjen. Fahéjas porcukorral, vaníliasodóval, vagy vanília fagylalttal tálalom.
Nagyon mutatós és finom lehetett! Ez én is kinéztem magamnak aztán csak nem készítettem el. Érdekesnek tűnt akkor is a formája!
VálaszTörlésFincsi és tömör lett kisütve. A formája miatt tetszett meg nekem is, mert nem szokványos fánk kinézete van. :)
TörlésÉppen ma reggel kávéivás közben lapozgattam ezt az újságot, s megakadt a szemem éppen ezen a fánkon:-) Kacérkodtam is az elkészítés gondolatával, de megelőztél:-) Igazán helyes tarajok lettek!
VálaszTörlésKíváncsi vagyok, hogy nektek is bejön-e ha elkészíted, mert szerintem nagyon finom :)
TörlésHa fánk, akkor bármilyen formában jöhet, nagyon szeretem. Jól néznek ki ezek a tarajosak is. :)
VálaszTörlésKöszönöm! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! :)
TörlésÓ, ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésValóban fincsi volt :)
Törlés