Mutatós és finom desszertre bukkantam a Nők Lapja Konyha 2013. februári számában, úgyhogy elkészítettem a családnak, ami elég nagy sikert aratott. Vigyázat, veszélyes, mert gyorsan elfogy! :)
Hozzávalók:
A sötét részhez:
- 1,2 dl tej
- 12,5 dkg Rama sütőmargarin
- 18 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1 dl natúr joghurt
- 2 db tojás
- 18 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A világos részhez:
- 15 dkg Rama sütőmargarin
- 3 dkg méz
- 3 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg búzadara
- 12 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A sötét részhez a tejet a margarinnal a cukorral és a kakaóporral addig melegítem, amíg a margarin fel nem olvad. Egy tálban a joghurtot, a fahéjat és a tojást kikeverem és hozzáadom a vajas keveréket, végül pedig a szódabikarbónával elkevert lisztet. 28*16 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm a tésztát.
A világos részhez a margarint a mézzel, tojásokkal és a porcukorral habosra keverem. A kókuszt a búzadarával és a liszttel összedolgozom, végül összekeverem a tojásos keverékkel. Sütőpapíros tepsiben előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Mindkét kihűlt tésztát 12 egyenlő darabra vágom és a közepüket szív alakú kiszúróval kiszúrom és megcserélem ellenkező színűre.
Nagyon találó Valentin napra és mutatós is:) Én is sütök valamit, valószínűleg karamell shortbread lesz, mert az a párom abszolót kedvence:) De megpróbálok újítani rajta valamit, legalább díszítésben:)
VálaszTörlésBiztos finomat készítettél és szépet is! :)
TörlésNagyon csábítóak :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésNagyon mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésHm, milyen szép mutatós, tetszik! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés