Ezt tavaly készítettem Nyuszifülnek, mert ahogy már említettem nagyon szereti a sportszeletet (is). Ennek a süteménynek nagyon finom a krémje és tényleg hasonlít az íze a sportszeletéhez.
A kép nem sikerült valami jól, mert a telefonommal készítettem, nem túl jó fényviszonyok között. A tetejére marcipánból készítettem kálákat, amik szerintem egész tűrhetően sikerültek.
A krém receptjét korábbi kolléganőmtől, Gyöngyitől kaptam. Eredetileg nem piskótatésztával kéne készíteni, de én leegyszerűsítettem anno. Majd egyszer elhozom az eredeti receptet is :)
Hozzávalók (16 cm-es formához):
Piskótához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokipuding
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 17 dkg margarin
- 8 evőkanál porcukor
- fél üveg rumaroma
A piskótát a szokásos módon elkészítem: felverem a tojások fehérjét, hozzáadom a cukrot, tojások sárgáját, sütőporral elkevert lisztet és előmelegített sütőben megsütöm, majd hagyom kihűlni.
A krémhez a tejben a pudingot a vaníliás cukorral és kakaóporral sűrűre főzöm, majd a tűzhelyről levéve kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem és hozzáadom az előző krémet a rumaromával.
A piskótát három részre vágom és betöltöm a lapokat a krémmel. Tetejére marcipánból kálákat formáztam.
Mi is szeretjük a sportszeletet:-) De ki nem? Nagyon tetszik ez a változat is, piskóta meg rumos krém... megjegyzendő! Szépek a kálák rajta!
VálaszTörlésKöszönöm! Még gyakorolnom kell a virágkészítést marcipánból, de talán jó úton haladok :)
TörlésA férjem kedvence a sportszelet, el is mentettem neki! :)
VálaszTörlésFincsi, érdemes kipróbálni :)
Törlés