2014. július 28., hétfő

Francia drazsés keksz

A múltkori keksz csak kicsit átvariálva. Mondtam én, hogy még sokszor fogom elkészíteni kisebb-nagyobb változtatásokkal :)

 Hozzávalók:
1. tál:
  • 20 dkg zabliszt
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 csomag francia drazsé
2. tál:
  • 30 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és fél órára a hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott kávéskanállal halmokat teszek ugyanakkora távolságra, mint süti mérete és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.


5 megjegyzés:

  1. Ahj, hogy szeretem a francia drazsét!!!! Azt hiszem nagy kedvenc lenne ez a keksz! :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy szerettem valamikor én is a francia drazsét! Most is szeretném, de inkább nem is veszek, mert megenném:-)
    Én is el fogom készíteni valamikor ezt a kekszet!

    VálaszTörlés
  3. Aki imádja a francia drazsét, az nem fog csalódni benne! :) Megér egy próbát! :)

    VálaszTörlés
  4. Most a lányaim szeretik a francia drazsét, úgy mint én kiskoromban... :-)) Ezért kötelezővé teszem magamnak, hogy megsüssem nekik/illetve nekem. :-D

    VálaszTörlés
  5. Teller-cake ez nagyon jó ötlet, nem fogtok csalódni benne! :)

    VálaszTörlés