2014. szeptember 16., kedd

Hústorta

Ezt a receptet érdekes módon anyával egyszerre kaptuk a kolléganőinktől és vittük haza pár évvel ezelőtt. Kipróbáltuk és mindenki imádja, elengedhetetlen az ünnepi asztalon. :)
Fénykép alanyomat anya készítette el tesóim nagy örömére :)

Hozzávalók:

  • 3 csomag bacon szalonna
  • kb. 1 kg csirkemell
  • kb. 25 dkg sonka
  • sajt (fele füstölt, fele trappista)
  • liszt
  • tojás
  • só, vegeta
A baconnel kibélelem egy jénai tál belsejét. A csirkemellet felszeletelem, majd egy kicsit kikloffolom és sózom. A hússzeleteket először lisztbe, tojásba majd reszelt sajtba forgatom. Leteszem a tál aljába, majd ráteszek egy réteg sonkát és ezt a rétegezést addig folytatom, amíg a jénai tele nem lesz. A tetejét befedem a maradék baconnel és előmelegített sütőben megsütöm. Ha már kihűlt, akkor szeletelhető szépen.




5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ilyen formában még nem készítettem , de hasonló a recept amit őzgerinc formába kell pakolni. Nagyon finom nekünk is ünnepi asztalon szokott lenni csak mivel egy kicsit drágább étek:-))

    VálaszTörlés
  2. Már ettem ilyesmi, de még nem készítettem, talán hamarosan nekifutok én is :)

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán a finom, kiadós torta. :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes megoldás és milyen finom lehet :))

    VálaszTörlés
  5. Fincsi, érdemes kipróbálni, ha valaki szereti ezt az ízkavalkádot! :)

    VálaszTörlés