Ezt a receptet érdekes módon anyával egyszerre kaptuk a kolléganőinktől és vittük haza pár évvel ezelőtt. Kipróbáltuk és mindenki imádja, elengedhetetlen az ünnepi asztalon. :)
Fénykép alanyomat anya készítette el tesóim nagy örömére :)
- 3 csomag bacon szalonna
- kb. 1 kg csirkemell
- kb. 25 dkg sonka
- sajt (fele füstölt, fele trappista)
- liszt
- tojás
- só, vegeta
A baconnel kibélelem egy jénai tál belsejét. A csirkemellet felszeletelem, majd egy kicsit kikloffolom és sózom. A hússzeleteket először lisztbe, tojásba majd reszelt sajtba forgatom. Leteszem a tál aljába, majd ráteszek egy réteg sonkát és ezt a rétegezést addig folytatom, amíg a jénai tele nem lesz. A tetejét befedem a maradék baconnel és előmelegített sütőben megsütöm. Ha már kihűlt, akkor szeletelhető szépen.
Nagyon guszta! Ilyen formában még nem készítettem , de hasonló a recept amit őzgerinc formába kell pakolni. Nagyon finom nekünk is ünnepi asztalon szokott lenni csak mivel egy kicsit drágább étek:-))
VálaszTörlésMár ettem ilyesmi, de még nem készítettem, talán hamarosan nekifutok én is :)
VálaszTörlésEz aztán a finom, kiadós torta. :D
VálaszTörlésNagyon ötletes megoldás és milyen finom lehet :))
VálaszTörlésFincsi, érdemes kipróbálni, ha valaki szereti ezt az ízkavalkádot! :)
VálaszTörlés