2014. szeptember 20., szombat

Vörös áfonyás-mogyorós keksz

Nem bírok leállni a kekszek sütésével, mert annyira gyorsan elkészülnek és bárhogyan variálható, csak körbe kell nézni a spájzban. Ezek a kekszek a mai szüretre készültek. Munka közben jól jön egy kis nassolnivaló, hogy a betakarítás végeztével a jó kis megérdemelt ebédig kibírja az ember. 

 Hozzávalók:
1. tál:
  • 20 dkg zabliszt
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag aszalt vörös áfonya
  • 1 csomag sótlan pörkölt mogyoró
2. tál:
  • 30 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és fél órára a hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott kávéskanállal halmokat teszek ugyanakkora távolságra, mint süti mérete és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.


4 megjegyzés: