Ezt a süteményt, még a SAD. 7. fordulójára készítettem el ebben a formában, de akkor még nem rendelkeztem bloggal, ezért gondoltam, hogy most megosztom veletek. Recept alapjaként a kedvenc sütiskönyvemből a legegyszerűbb almás pite leírását használtam, csak kicsit módosítottam rajta.
- 26 dkg liszt
- 12 dkg kockára vágott vaj
- kb. 3-4 evőkanál langyos víz
- pár kanál sárgabarack lekvár
- 46 dkg hámozott, kicsutkázott, vékonyan szeletelt alma
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, gyömbér
- 1 narancs finomra reszelt héja
- 1/4 bögre lágy barna cukor
- 1/4 bögre mazsola
Egy tálba öntöm a lisztet, amibe belemorzsikálom a margarint, amikor már jó morzsás, hozzáadok 3-4 evőkanál vizet és összegyúrom. Kilisztezett deszkán kinyújtom és kis köröket szaggatok a tésztából, amikkel kibélelem a kivajazott muffinformákat. Megkenem sárgabaracklekvárral az így készült kosárkák belsejét, majd pedig megtöltöm a következő töltelékkel: az almát megpucolom, kimagozom és vékony szeletekre vágom, hozzáteszem a barna cukrot és mazsolát, a narancs reszelt héját és levét, ízlés szerint teszek még bele fahéjat és szegfűszeget. Előmelegített sütőben megsütöm.
Tehát a muffinformák nemcsak muffin sütésére alkalmasak! Ötletes, mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésAzta de guszta!! Naná, hogy a muffin-formák sok mindenre jók, nekem most éppen birsalmasajt szikkad bennük.. :-))
VálaszTörlésKöszönöm! A muffin-formák nagyon hasznosak! :)
VálaszTörlésHű, nagyon megkóstolnám...!! :P
VálaszTörlésDe finomak lehetnek! :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, biztos finom is.
VálaszTörlés