Szeretem a croissant, de még sosem készítettem úgyhogy pont kapóra jött, amikor elkezdtem Andi blogján körbenézni a blogkóstoló miatt. Nem volt kérdés, hogy kipróbálom, a végeredmény pedig nagyon finomra sikeredett. A recepten nem változtattam semmit sem, úgy tökéletes, ahogyan van! Köszönöm szépen! :)
Hozzávalók:
- 700 g liszt
- 1 pohár (140 g) joghurt
- 2 dl tej
- 1 kk. só
- 2 ek. cukor
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 60 g olvasztott vaj
+ 1 tojás a
kenéshez
+ reszelt sajt
A vaj
kivételével, a hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd 1,5 órára a hűtőbe
tettem.
8 egyforma
darabbá vágtam, majd 10 percig hagytam pihenni.
Egyesével
kinyújtottam őket jó vékony kör alakúra, aztán jött a tornyozás.
Tészta,
megkentem olvasztott vajjal, rá a következő tésztát és így tovább. A legfelső
tésztára már nem kell vaj. 10 perc pihentetés után kinyújtottam kb. 3-4 mm
vékony lappá az egész tornyot.
Pizzavágóval 16
szeletre vágtam és feltekertem őket.
Tepsire
sorakoztattam a kifliket, lefóliáztam (nem túl szorosan) és mehetett a hűtőbe
éjszakázni.
Reggel kivettem a hűtőből, megkentem tojással,
a simákat megszórtam sajttal és betettem a hideg sütőbe, majd kb. 180°-on 25 perc alatt megsütöttem.
Húha, milyen szépek lettek a kiflik! :)
VálaszTörlésGyönyörűek!! Ilyen legyen az ünnepetek is! :-)
VálaszTörlésSzépségesek lettek! Örülök, hogy kipróbáltad! :)
VálaszTörlés