Ez volt kedden Nyuszifül otthoni tortája. A Pannon lapok Csokoládés finomságok könyvében találtam, egy picit módosítottam rajta és tökéletes lett. Bátran ajánlom bárkinek, mert nagyon finom!
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál bonbon megy ízű aroma
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 3 evőkanál mogyorókrém
A mázhoz:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg csoki (5 dkg ét, 5 dkg tej)
Díszítéshez:
- mogyoró
- csokis tortadara
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, tojássárgáját, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az aromát. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltöm és előmelegített sütőben megsütöm. Hagyom kihűlni a tésztát és közben elkészítem a krémet hozzá.
A csokis pudingporokat a tejben sűrűre főzöm, amíg hűl, addig a margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadagolom, végül pedig a mogyorókrémet.
A piskótát félbevágom, megtöltöm a krémmel, ráteszem a felső lapot, vékonyan megkenem a tetejét és az oldalát is, az oldalát megszórom feldarabolt mogyoróval és csokis tortadarával. Vízgőz felett megolvasztom a csokit a margarinnal és bevonom vele a torta tetejét, majd pedig megszórom feldarabolt mogyoróval.
Hű, ez biztos nagyon finom! :)
VálaszTörlésCsodás!
VálaszTörlésHát, azért ez a torta sem semmi. ;) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon szép és igen finom lehetett azzal a jó vastag krémmel! Guszta !
VálaszTörlésBoldog szülinapot Nyuszifülnek!
VálaszTörlésNagyon finom és szép tortát sütöttél neki, ismét!
Köszönöm, aranyosak vagytok! :)
VálaszTörlésA tökéletes tészta:krém arány. :D
VálaszTörlés