2014. december 17., szerda

Tejszínes gombás spenótos csirke tésztával - Blogkóstoló 20. fordulójára

Ezt a fantasztikus receptre is Andinál találtam rá az Xsara, próbálkozásaim a konyhában blogon. Nagyon finom és viszonylag gyorsan is megvan. Itthon mindenkinek ízlett. Csak egy kicsit módosítottam rajta, de így is fantasztikusra sikeredett.
Köszönöm szépen a receptet! :)

 Hozzávalók:

  • 1,5 sült csirkemell
  • 600-700 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés spenót
  • só, bors
  • 1,5-2 dl tejszín
  • 1 csomag tészta
Felteszem a tésztának a vizet, ha forr beleöntöm és megfőzöm, közben pedig a hagymát apróra vágom és üvegesre pirítom az olajon, majd pedig hozzáadom a megpucolt, felaprított gombát. Kb. 10 percig együtt párolom őket, amíg a gomba megpuhul, de még roppanós. A sült csirkemellet apró csíkokra vágom és a gombához adom a spenóttal és a fokhagymával együtt, sózom, borsozom, majd pedig átsütöm. Felöntöm tejszínnel, hagyom, hogy rottyanjon, majd leveszem a tűzhelyről. Összekeverem a lecsepegtetett megfőtt tésztával.



4 megjegyzés:

  1. Sokszor van nálunk tészta a gyors elkészítésének köszönhetően, és mindig jól jön egy új ötlet. Megjegyzem ezt is, és majd egyszer elkészül. :)

    VálaszTörlés
  2. Bár nem vagyok tésztarajongó, de mikor gyorsan kell ebéd -s szinte mindig így van- bizony jól jön az a csomag tészta. Ilyen módon elkészítve azért rajonganék érte:-)

    VálaszTörlés
  3. Amiben gomba van, az már csak jó lehet... :-))

    VálaszTörlés
  4. A gombás és a tésztás ételeket mi nagyon szeretjük. Egy próbát mindenképpen megér! :) ;)

    VálaszTörlés