A 20. Blogkóstoló házigazdái, a Serpenyő Virtuóz blog írói egy eddig számomra ismeretlen blogot sorsoltak ki nekem. Xsara, próbálkozásaim a konyhában egy nagyszerű blog, ami tele van finomabbnál finomabb ételekkel, úgyhogy rögtön ki is szúrtam párat. Úgy gondoltam, hogy egy fincsi levessel kezdem a menüt, aminek itthon nagyon örültek :) Rájöttem, hogy egyre jobban szeretem a tárkonyos leveseket, úgyhogy biztosan elkészítem még itthon. A recepten nagyon minimálisat változtattam. Köszönöm szépen Andi a receptet! :)
- 1/2 csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 marék fagyasztott zöldborsó
- 6-7 db vegyes gomba
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- 1 ek liszt,
- só, bors, tárkony
- 1 ek olaj
A csirkemellet hosszúkás falatnyi csíkokra vágtam. A zöldségeket is
hosszúkásra szeleteltem.
Az olajt
felforrósítottam, majd a vöröshagymát üvegesre pirítottam rajta, rádobtam a
csirkemellet, pár percig pirítottam, majd hozzáadtam a répákat, végül a gombát. Megszórtam a liszttel, átpirítottam,
fűszereztem só, bors, tárkony, majd felöntöttem vízzel. Alacsony hőfokon kb 20
perc alatt elkészül. A borsót az utolsó pár percben elég belerakni, nem kell
neki csak kb. 5 perc.
Amikor mindent
puhának találtam, a tejszínt elkevertem a tejföllel hozzákevertem egy
kevés levest, majd beleöntöttem a levesbe.
Nagyon szeretem az ilyen levest, nagyon finom.
VálaszTörlésFincsin hangzik, én is szoktam hasonlót :)
VálaszTörlésNagyon szeretjük a csirkeragu levest, egyik nagy kedvencünk. Ugyan gombával még nem kóstoltam, de biztosan nem ront az ízén, sőt, úgy hogy én is kifogom próbálni. :)
VálaszTörlés