2014. december 8., hétfő

Karácsonyi zabkeksz vörösáfonyával

Gondoltam, hogy a karácsonyra való tekintettel feldobom a zabkeksz alapreceptemet és a végeredmény nagyon finom lett, több kolléganőm is azonnal elkérte a receptet. Egy próbát mindenképpen megér, mert a végeredmény igazán karácsonyi :)


Hozzávalók:
1. tál:
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag aszalt vörös áfonya
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2. tál:
  • 30 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és fél órára a hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott kávéskanállal halmokat teszek ugyanakkora távolságra, mint süti mérete és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.



2 megjegyzés:

  1. Ó! Ez aztán finom ropogtatni való lett! Nagyon szeretem a vörös áfonyát... :)

    VálaszTörlés