2015. március 11., szerda

Banános-karamellás zabkeksz

A karamell és banán találkozása nagyon finom végeredményt ad. Bátran ajánlom mindenkinek! :)

Hozzávalók:
1. tál:

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna


2. tál:

  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 8 dkg barna cukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás

+ vajkaramella és 1 db banán

A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és a végén a hozzáadom a feldarabolt banánt. Fél órára hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem púpozott kávéskanállal, úgy hogy kb. akkora távolság legyen köztük, mint a süti mérete. Megszórom a tetejüket feldarabolt vajkaramellával (vigyázni kell, mert könnyen szétfolyik) és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.





4 megjegyzés:

  1. A zabpelyhes keksz minden változata jöhet!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, vittem a receptet, köszönöm.

    Indítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.

    VálaszTörlés
  3. Látom nálad is sorra jönnek a zabkekszek. :) Tetszik ez a változat is.

    VálaszTörlés
  4. Zabkeksz mindig jöhet. :) A banán és a karamell ízkombináció fergeteges! :)

    VálaszTörlés