2014. április 20., vasárnap

Albert kekszes szelet - Kellemes húsvéti ünnepeket!

Nyuszifülnek ez az egyik kedvenc süteménye, azért is készítettem el húsvétra. Bizonyára sokan ismeritek már ezt a receptet, de azért én is szeretném megosztani veletek és ezzel kívánni 

Kellemes húsvéti ünnepeket!!

 Hozzávalók:

  • 2 nagy csomag Albert keksz
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db Rama sütőmargarin (25 dkg-os)
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl kávé
  • 1 üveg rum aroma
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 dl habtejszín
  • kókuszreszelék 
A pudingport a tejben felfőzöm. A margarint a cukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, a tojássárgáját, a kávét, a rum aromát és a kakaót. A habtejszínt kemény habbá verem és hozzáadom a másik masszához. Szép egynemű krémet keverünk belőlük.
Alufóliába a kekszet élére állítva rétegezem a krémmel. Két rúd készül belőle, amiket szépen betekerek az alufóliába és egy napig a hűtőben hagyom puhulni. 
Egy nap elteltével, miután kibontottam óvatosan a fóliából, hogy ne törjön meg kókuszreszelékbe forgatom és ferdén szeletelem.



3 megjegyzés: