Még húsvét előtt bukkantam rá Juditkánál ennek a süteménynek a receptjére, azonnal tudtam, hogy húsvétra ezt el kell készítenem és nagyon fogja értékelni a család. Hát nem is tévedtem, nagyon ízlett nekik ez a könnyű és finom sütemény, úgyhogy tuti, hogy még elkészítem otthonra. Csak annyit változtattam a recepten, hogy egy kicsit lecsökkentettem a cukor mennyiségét, mert mostanában próbálok kicsit kevesebb cukrot fogyasztani.
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 5 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg puha margarin
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék + a tetejére
A tésztához a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot és addig keverem, amíg az el nem olvad benne, a végén pedig hozzáadom a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni a tésztát és közben elkészítem a krémet hozzá.
A tojássárgáját a pudingporral és 1 dl tejjel szép simára keverem, közben a maradék, 4 dl tejet felteszem a gáztűzhelyre és felforralom, ha már forr a tej, akkor takarékra állítom a lángot és szépen apránként folyamatos kevergetés mellett adagolom hozzá a pudingos-tojássárgájás tejet, szép sűrűre főzöm. Amíg hűl, addig a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kókuszreszeléket és a kihűlt pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenem és megszórom kókuszreszelékkel a tetejét.
Nagyon guszta, még ezt a receptet eddig nem ismertem .Nagyon finom lehet, szeretem a kókuszos édességet lehet hogy majd kipróbálom.
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted, nekünk is az egyik kedvencünk.
VálaszTörlésCsupa kókusz, nálunk is sikeres lenne!
VálaszTörlésKöszönöm! Fincsi süti, bátran ajánlom bárkinek! :)
VálaszTörlés