Lehet, hogy mostanában kicsit kevesebb bejegyzést tudok készíteni, mert napközben dolgozom, esténként pedig a szakdolgozatomat írom, sajnos igyekeznem kell, hogy időben betudjam fejezni és mehessek államvizsgázni.
Hétvégén viszont kaptam anyósomtól medvehagymát és úgy gondoltam a tavalyi pogácsa után, hogy idén valamilyen más formában kéne hasznosítanom. Kolléganőm pedig megemlítette, hogy készített medvehagymás csigát, úgyhogy előkerestem a pizzás tekercsem tésztájának receptjét és azt felhasználva elkészítettem. A végeredmény nagyon fincsi lett, legkisebb öcsém teljesen odáig van érte és folytatást követel :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1-1 mokkáskanál cukor és só
- kb. 40 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- kb. másfél-két tömlős (15-20 dkg) natúr Medve sajt
- medvehagyma ízlés szerint
A tésztához a tejet a kelesztőtálba töltöm, az élesztőt belemorzsolom és a cukrot, valamint a sót beleszórom, 5 percre lefedem és hagyom felfutni az élesztőt. Utána beleteszem a többi hozzávalót és alaposan összedolgozom. Kb. fél óra elteltével meleg helyen megkel és jó lesz a tészta.
Olajazott gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtom, megkenem a tömlős sajttal és egyenletesen elosztom rajta, a feldarabolt medvehagymát, majd feltekerem. 1,5 cm vastagon felszeletelem és az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.
Igazi energiabomba a napközbeni munkához és az éjszakai tanuláshoz. Kitartás mindkettőhöz, szurkolok! :)
VálaszTörlésJó is a medvehagymás tekercs, mi is szeretjük :)
VálaszTörlésDrukkolok a diplomamunkához és államvizsgához is!
Nagyon finom lehetett a medvehagymával! Egy "kalappal" a vizsgáidhoz!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedvesek vagytok! Nem lesz egyszerű az biztos, de igyekszem mindent megtenni :)
VálaszTörlés