Egyszerű, de finom kis reggeli a zabkása és sokféle módon lehet variálni. Mostanában egyre többször ezt reggelizem, csak folyton variálva és tetszik. Bátran ajánlom bárkinek.
- egy bögre zabpehely
- két bögre tej
- 3/4 bögre víz
- méz, fahéj, tetszés szerint gyümölcs, joghurt
A zabpelyhet a tej és víz keverékében felteszem főni, ha már a zab kezd megpuhulni és sűrűsödni, akkor leveszem a tűzhelyről és müzlistálba töltöm. Mézet csurgatok bele, fahéjjal, pár kanál joghurttal, kockára vágott almával, vagy bármilyen idény gyümölccsel fogyasztható.
Zabkása fahéjjal, mézzel és frissen préselt gyümölcslével.
Zabkása fahéjjal és almával.
Még sosem próbáltam. pedig olyan régóta tervezem... Guszta! :)
VálaszTörlésÉn jobban szeretem a tejbegríznél is! A gyerekeim is szeretik, sőt el is készítik. Ők kakaóval szeretik.
VálaszTörlésNagyon szeretem én is és az a jó benne, hogy nagyon jól variálható, így sosem unalmas reggeli :)
VálaszTörlés