2014. december 24., szerda

Karácsonyi mézes

Már kb 3-4 éve - amióta megkaptam ez egyik kedves kolléganőmtől ezt a receptet - ezt a fajta mézeskalácsot sütöm karácsonykor. Finom és nem kell várni heteket rá, hogy bepuhuljon. Ajánlom bárkinek és ennek a finomságnak a receptjével szeretnék minden kedves olvasómnak:

Békés, boldog és szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok!!!!!!


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 12 dkg Rama
  • 4 db egész tojás
  • 4 nagy evőkanál méz
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • szegfűszeg, fahéj (jó illatos legyen a tészta tőle)


Mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál citromlé

A tészta hozzávalóit tésztává gyúrom, egy órát pihentetem. Lisztezett felületen kinyújtom, szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben 8 perc alatt kb. 160 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (Fontos a 8 perc, akkor lesz kapásból puha és nem keményedik vissza).
A máz hozzávalóit összekeverem, habzsákba töltöm és díszítem a süteményeket, hagyom egy estét száradni rajta és folpakkal bélelt fémdobozba teszem.



5 megjegyzés:

  1. Boldog, békés karácsonyt kívánok az egész családnak :)

    VálaszTörlés
  2. Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

    VálaszTörlés
  3. Boldog, szeretetteljes karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  4. Remélem kellemesen telt az ünnep, és sok-sok finomság került az asztalra!:))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen, viszont kívánom mindenkinek :)

    VálaszTörlés