2014. április 15., kedd

Orosz krémtorta - Blogkóstoló 16. fordulójára

A 16. blogkóstolónak  a háziasszonyi teendőit Vea nyerte el és sors megint úgy hozta, hogy Flórától kell kóstolnom. Az előző fordulóban is ő volt a párom és már akkor rengeteg receptet lementettem tőle, de csak párat tudtam kipróbálni. 
Ma viszont különleges nap van, apukám születésnapja, akinek kedvenc süteménye az orosz krémtorta és természetesen Flóránál meg is találtam a receptet, ami alapján elkészíthettem neki, hiszen nagyon jó kis leírást adott hozzá. Nagy volt az öröm, úgyhogy köszönöm szépen Flóra a receptet! :)

Boldog születésnapot apa!!!!!!

Hozzávalók:
A piskótához (23 cm átmérőjű):

  • 9 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 80 dkg tejszínhab
  • 15 dkg cukor
  • mazsola
  • rum
  • kandírozott gyümölcs
  • fehércsokoládé reszelék
A piskótához a tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem és hozzáadok 6 dkg cukrot. Egy másik tálban a tojássárgáját a 12 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadok egy keveset a tojáshabból majd pedig az összes többit és fakanállal óvatosan elkeverem benne és hozzáadom az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a tészta egyharmadát és előmelegített sütőben megsütöm, majd pedig sorban  a másik két lapot is.
A mazsolát beáztatom egy kevés rumba.
A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverem a pudingport, a cukrot és a tojások sárgáját. A többi tejet felforralom és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az előzőleg kikevert tejes anyagot és sűrűre főzöm.
Ha kihűlt, akkor összekeverem a kemény habbá vert tejszínhabbal.
Összerakom a tortát úgy, hogy az alsó tésztát meglocsom rummal, ráteszek egy réteg krémet, majd a leszűrt rumos mazsolát, krémet, piskótát, rumot, krémet, mazsolát, krémet és a harmadik lapot. A tetejét bevonom krémmel és az oldalát is. Díszítem a maradék krémmel a tetejét, megszórom kandírozott gyümölccsel és most kis marcipánvirágot is tettem rá. Az oldalát pedig megszórom reszelt fehércsokoládéval.




4 megjegyzés: